piatok 13. apríla 2012

Skladovanie kozmetiky

     Určite sa vám už stalo, že ste otvorili trebárs svoj obľúbený mejkap a nepríjemne zapáchal alebo sa olejová zložka oddelila od zvyšku. To je jasný náznak toho, že takýto produkt musí najkratšou možnou cestou do koša. Ale keďže máloktorá žena si môže dovoliť len tak vyhodiť produkt do ktorého investovala, dôležitá je "prevencia" tj. správne skladovanie!


No, priznajte sa, koľké z Vás máte svoje kozmetické taštičky v kúpeľni?! 

CHYBA!



Takže čo všetko škodí? 

- ak máte kozmetiku v kúpeľni (vlhkosť a teplé výpary v kúpeľni dekoratívnej kozmetike veru  nerobia dobre)

- ak máte kozmetiku blízko radiátora

- ak máte kozmetiku v chladničke (ak výrobca neuvádza inak)

- ak máte kozmetiku vystavenú priamemu slnečnému žiareniu (napr. na okennej parapete)

- ak sa jej dotýkate špinavými rukami, resp. stačí "zopár" bacilov z tyčí v MHD (tiene na oči a pod. - o pár týždňov uvidíte na nich "krásny" akoby mastný povlak - a ŠUP DO KOŠA!)

Takže nezabúdajte:
HYGIENA!

Ak teda chcete ušetriť na vyhadzovaní kozmetiky, skúste si svoju kozmetiku dať do nepriesvitnej taštičky, ktorá neprepúšťa svetlo, na miesto kde je sucho a stála izbová teplota - do nejakej skrinky trebárs ;)

Ja mám svoju výbavu v taške na kolieskach, ktorá je z odolného materiálu a kozmetika je tak chránená pred svetlom a teplom http://fairymake-up.blogspot.com/p/moj-zazracny-kufrik.html

Existujú aj rôzne dezinfekcie na výrobky a pod., ale pre ženu, ktorá používa svoje líčidlá výhradne pre seba, bude úplne postačujúce dodržať spomínané body. Možno ešte sú nejaké veci, ktoré som zabudla alebo o ktorých neviem, ale toto je to najzákladnejšie čo môžete pre "výdrž" svojej kozmetiky urobiť.
 


Dúfam, že tento príspevok bude užitočný :)




Rainbow by GOSH




      Včera som mala trochu času na seba a tak som otvorila svoj zázračný kufrík a dumala čo vymyslím. Rozhodla som sa, že vymyslím niečo z pigmentov od GOSH keďže ich mám dosť. No a samozrejme, nebola by som to ani ja ak by to nehralo farbami :) . Na bežné nosenie to síce nie je, ale ako inšpirácia snáď poteší. Aj keď, priznám sa, nie som zástanca toho, že denný mejkap musí pozostávať iba z -niekedy- nudných, zemitých farieb (ale samozrejme, odtiaľ-potiaľ a záleží na príležitosti, na nejaké firemné rokovanie predsa len neodporúčam "kikiríkavé" farby :D - proste treba poznať mieru a keď ste si neni isté, tak radšej siahnite po tých zemitých odtieňoch prípadne oživte "zemité" líčenie farbenou linkou alebo kajalovou ceruzkou vo vnútri oka a je to!). A tu už je spomínané líčenie:


asi najreálnejšie zachytené farby


tu vidno glitre, ospravedlňujem sa za rozmazanú foto, ja by som potrebovala "dvorného fotografa" :/

trošku Photoshopu - takto sa mi to páči


Použité výrobky:

obočie:
GOSH ceruzka na obočie (odtieň Soft black)

oči:
ARTDECO podklad pod očné tiene
GOSH effect powder (rosegold, brightblack - na čiernej linke, yelllow seahorse, bluewhale, bluebell)
GOSH glitter powder (holographic silver, psychadellic)
NYX jumbo pencil (yellow)
INGLOT gelová linka (77 matte black)
nejaké riasy MADE IN CHINA ;)

Použité pigmenty (tiež na podklade):


tie glitrové nešli dobre odfotiť, ale vidíte ich na fotkách vyššie nanesené popri oku
Ďalšie foto:


áno, ten tieň je moja hlava :D




Juch a zajtra víkend! Krásny piatok všetkým :)